En bra lunchrestaurang

Hallå där ute!

Idag blev de tidig lunch så att jag och mina arbetskamrater hinner få ett bord på den restaurang som vi brukar käka på två dagar i veckan. Bilen rullade från Smålandsstenar precis lagom till det att Torups Gästgivaregård öppnade och idag var det gulaschsoppa som stod på menyn, den ungerska klassikern som man aldrig kan få nog av. Utbudet av restauranger i Smålandsstenar är inte enormt, det finns några pizzerior men om man vill ha lite vardagligare mat så får man åka några minuter utanför samhället. Där finns denna pärlan som är en restaurang med härlig stämning och riktigt gott käk, men man får vara snabbt på plats för det är väldigt lätt hänt att det är fullt på luncherna. Smålandsstenar må vara en liten ort men det är rena guldgruvan för industrier och många stora företag har sina lager här ut på bygden. Därför är det alltid bra tryck på restaurangerna vid lunchtiderna och det gäller att vara ute i tid.

Pizza är inte riktigt maten som jag föredrar att äta på dagen, man blir så himla mätt och seg efter att ha tryckt i sig en pizza. Då känns det mycket bättre att gå på en restaurang som har lite lättare mat och en god salladsbuffé precis så som Torups Gästgivaregård har. Det är också trevligt när menyn alltid varierar från dag till dag så att man inte äter likadan mat, vilket är väldigt lätt hänt om man går till ett gatukök eller snabbmatställe.

I eftermiddag väntar paddeltennis i den nya tennisarenan och det har återigen blivit dags att visa vem som är den jobbets bästa spelare. Det är lite galet att vi i lilla Smålandsstenar har fått en tennisarena med flera banor, men likt där så måste man också vara ute i god tid för att kunna få spela.